خودکفایی ۹۰درصدی صنعت پتروشیمی ایران/ برنامهریزی ۵ساله برای رفع وابستگی ۱۰درصدی
به گزارش رصد انرژی ، حسن نشانزاده، معاون برنامهریزی و توسعه کسبو کار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سیگنالهای مثبتی که از فعالیت شرکتهای دانشبنیان میگیریم موجب نشاط و امیدآفرینی است و نقش دانشبنیانها در قویشدن اقتصاد و صنعت، نقشی غیرقابل انکار است.
وی افزود: در ۲ سال گذشته بالغ بر ۳٫۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری در مجتمعهای بزرگ تولیدی صنعت پتروشیمی در مجموعه هلدینگ خلیج فارس تکمیل شده و بهنتیجه رسیده که گلوگاههای عمده این طرحها با توان داخلی برطرف شدهاند.
نشانزاده با بیان اینکه “امروز حدود ۹۰درصد از نیاز صنعت پتروشیمی کشور از داخل تأمین میشود”، گفت: برنامهریزی کسترده ای صورت گرفته تا ۱۰درصد وابستگی باقیمانده نیز که عمدتا در بخش کاتالیست و تجهیزات دوار است، در ۵ سال آینده با خودکفایی داخلی، رفع شود.
وی ادامه داد: اگرچه شرکتهای دانشبنیان فعال شده در صنعت پتروشیمی؛ عمری به طور متوسط ۱۰ساله دارند اما در حال رقابت با شرکت های مشابهی با سابقه فعالیتی ۱۰۰ساله هستند؛ با این وجود بالغ بر ۱۳ تا ۱۴ هزارمیلیارد تومان قرارداد و تفاهمنامه با شرکتهای دانشبنیان بهامضا رسیده است.
معاون برنامهریزی و توسعه کسبو کار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تصریح کرد: اسناد بالادستی کافی و وافی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان، قوی شدن اقتصاد و کمکردن وابستگیها داریم؛ اما شاهد عدم اجرای کامل اسناد بالادستی بودهایم، بهطوری که برنامههای چشمانداز ۱۴۰۴، برنامه ششم توسعه و بهخصوص بندهای مهم ۱۳ و ۱۵ سیاستهای اقتصاد مقاومتی مغفول ماندهاند.
وی افزود: درحوزه کاتالیست، هلدینگ خلیج فارس اسلانه ۴۰۰ میلیون دلار واردات داشت که این رقم، درحال حاضر به نصف کاهش یافته و در صنعت PVC که بعد از صنعت لاستیک، بیشترین میزان کاتالیست را به خود اختصاص داده، ۸۰ درصد کاتالیست مورد نیاز از داخل کشور تأمین میشود.
نشانزاده با اشاره به نقش مهم شرکتهای دانشبنیان در کسب خودکفایی و قوی شدن اقتصاد کشور، گفت: دومین دوره همایش پتروفن که یک رویداد بزرگ در صنعت پتروشیمی است با هدف تعمیق نوآوری و فناوری در آذرماه امسال برگزار میشود تا تعامل و همگرایی صنعت پتروشیمی با بخش دانشبنیان، بیش از پیش افزایش یابد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0