صنعت پتروشیمی در شروع 1404 در چه نقطهای ایستاده است؟
به گزارش رصد انرژی ، صنعت پتروشیمی ایران با گذر از سال پرچالش 1403، در پایان این سال به ظرفیت اسمی 97 میلیون تنی رسید. با دستیابی به این ظرفیت اسمی، گامی مهم در جهت توسعه اقتصادی کشور برداشته شده است. این افزایش ظرفیت، نتیجه سرمایهگذاریهای گسترده و بهرهبرداری از طرحهای جدید در این حوزه است.
حسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در این خصوص گفت: حدود ۷۵ میلیون تن محصول پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ در ظرفیت حدود ۹۷ میلیون تنی صنعت پتروشیمی تولید شد.
وی افزود: در این میان شاهد اختلاف حدود ۲۰ میلیون تنی بین ظرفیت و تولید واقعی صنعت هستیم که سال ۱۴۰۲ نیز بوده و بهطور کلی حدود ۲۲ درصد از ظرفیت نصبشده صنعت پتروشیمی به دلایل مختلف ازجمله کمبود خوراک، ناترازی انرژی در فصل سرما و محدودیت دریافت خوراک مجتمعها و دلایل تعمیراتی و فرآیندی خالی است.
صادرات 13.5 میلیارد دلاری پتروشیمی
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: صادرات محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ از این ۷۵ میلیون تن نسبت به پارسال افزایشی بوده و ۱۳.۵ میلیارد دلار ارزآوری داشتهایم. حدود ۱۰ میلیارد دلار محصول نیز به بازار داخلی عرضه شده است که با رقم سال قبل اختلاف زیادی ندارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سال 1403 بهدلیل افزایش برودت هوا و ماندگاری آن، مصرف گاز بخش خانگی و تجاری بیشتر بود، ناترازی گاز نیز افزایش یافت، اما کاهش صادرات و تولید نسبت به ۱۴۰۲ نداشتیم، حدود ۸۰ میلیون تن تولید برای ۱۴۰۳ پیشبینی شده بود که حدود ۷۵ میلیون تن تولید شده و به برنامه نزدیک است.
سال 1403؛ سال خاص صنعت پتروشیمی
عباسزاده در خصوص شرایط خاص سال 1403 در صنعت پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی تقریباً از آبان درگیر ناترازیها شد، بهدلیل اینکه منابع کافی سوخت مایع نیروگاهی در ابتدای سال، ذخیرهسازی نشده بود، بخش عمدهای از گازی که صنعت پتروشیمی باید در پاییز مصرف میکرد، به نیروگاهها داده شد که فرصت داشته باشند سوخت مایع را برای زمستان ذخیره کنند.
وی افزود: در عین حال، طول دوره سرما در 1403 طولانیتر هم بود و سردتر از سنوات قبل بود، هرسال در پایان بهمن وارد روزهای گرمتری میشدیم، اما سال گذشته تا دهم اسفند نیز سرما پابرجا بود، اما با توجه به اینکه تأمین گاز خانگی در اولویت کشور قرار دارد، صنعت پتروشیمی زمستان 1403 بیشتر متأثر از محدودیتهای گازی شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0