طرح عجیب تشکیل وزارت انرژی دوباره در دستور کار مجلس

طرح تشکیل وزارت انرژی و وزارت آب و محیط زیست، که به‌نظر می‌رسد طرحی برای حذف وزارت نیرو و یا به‌عبارت بهتر وزیر نیرو از هیئت دولت است، بیشتر ظاهری سیاسی دارد، تا از جنبه‌های علمی و فنی برخوردار باشد. 

به گزارش رصد انرژی ، امروز طرح تشکیل وزارت انرژی و وزارت آب و محیط زیست، دوباره پس از سال‌ها در دستور کار مجلس قرار گرفت. این طرح که چندین بار تاکنون در طی دو دهه اخیر مطرح شده و هر بار از دستور کار خارج شده است، دوباره پس از سال‌ها در مجلس دوازدهم مطرح شده؛ اما مشخص نیست ضرورت طرح آن از سوی نمایندگان چیست.

در شرایطی که ناترازی آب و برق از یک سو و ناترازی گاز و سوخت از سوی دیگر، کشور را مثل یک قیچی دولبه تحت فشار قرار داده و ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی را تحت تأثیر خود دارد، اعلام طرحی برای ادغام بخش برق وزارت نیرو در وزارت نفت و بخش آب وزارت نیرو در سازمان حفاظت محیط زیست و تشکیل وزارت آب و محیط زیست، یک طرح عجیب و غیرمنطقی است.

شاید اگر نمایندگان اعلام می‌کردند به دلیل اهمیت موضوع، وزارت نیرو به دو وزارت آب و وزارت برق تقسیم شود، منطقی‌تر بود، تا اینکه این دو موضوع مهم (آب و برق) را در ذیل وزارت نفت و سازمان محیط زیست قرار دهند.

به‌نظر می‌رسد طراحان این طرح به این نکته مهم بی‌توجه بوده‌اند، در شرایطی که باید تمام ظرفیت‌های مجلس و دولت، برای مدیریت ناترازی‌های تشدید شده در سال 1404 در بخش آب و انرژی معطوف شود، درگیر کردن بخشی از ظرفیت مجلس و دولت برای بررسی تشکیل وزارت انرژی و وزارت آب و محیط زیست، چه صدمات جبران ناپذیری می‌تواند به‌دنبال داشته باشد؛ تشکیل این وزارت‌خانه نیز در صورت تصویب، مسیری اشتباه در توسعه بخش انرژی کشور خواهد بود؛ چرا که بدون شک بخش مهم آب کشور، تحت تأثیر مسائل زیست محیطی و بخش برق کشور در اولویت چندم وزارت جدید انرژی در مقایسه با اهمیت نفت و گاز قرار خواهد گرفت.

شاید طراحان این طرح، اختلاف نظرها و اختلاف عملکرد وزارت نیرو و وزارت نفت در زمستان سال گذشته که در زمینه تأمین سوخت نیروگاه‌ها و تحمیل خاموشی‌ها به مردم بود را دلیلی برای تدوین و طرح چنین موضوعی قلمداد کرده‌اند؛ در این صورت باید متذکر شد که نمی‌توان با تحلیل شرایط یک زمستان، آینده توسعه انرژی کشور را اینچنین تصویر کرد.

این طرح که به‌نظر می‌رسد طرحی برای حذف وزارت نیرو و یا به‌عبارت بهتر وزیر نیرو از هیئت دولت است، بیشتر ظاهری سیاسی دارد، تا از جنبه‌های علمی و فنی برخوردار باشد.

انتهای پیام/