پروژه های جمع آوری گازهای مشعل در مسیر تکمیل

مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران از پیشرفت چشمگیر پروژه‌های جمع‌آوری گازهای مشعل خبر داد و گفت: این شرکت بر اساس الزامات قانونی مکلف است، تا پایان برنامه هفتم توسعه بخش اعظم گازهای همراه را جمع‌آوری کند.

به گزارش رصد انرژی ، فرخ علیخانی، مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران با اشاره به الزام قانونی شرکت ملی نفت ایران برای جمع‌آوری گازهای مشعل تا پایان برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: اجرای این برنامه از دوره ششم توسعه آغاز شده و اکنون در قالب سه طرح کلان کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح‌های کوتاه‌مدت عمدتاً با رویکرد مزایده و واگذاری فروش گاز به بخش خصوصی انجام می‌شود، افزود: در سال‌های اخیر از طریق همین مزایده‌ها بخشی از گازهای مشعل جمع‌آوری شده است.

علیخانی طرح‌های میان‌مدت را شامل 2 پروژه بزرگ جمع آوری گازهای مشعل «بیدبلند» و «مارون» دانست و تصریح کرد: این دو طرح که در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب اجرا می‌شوند، تاکنون چندین میلیون مترمکعب گاز مشعل را جمع‌آوری کرده‌اند و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، جمع‌آوری مابقی گازها نیز به‌صورت تدریجی تا سال 1406 ادامه خواهد داشت.

وی در تشریح طرح‌های بلندمدت گفت: این بخش شامل فروش خوراک به مجتمع‌های NGL است که سه طرح NGL 3100، NGL 3200 و NGL خارگ را در بر می‌گیرد.
به گفته علیخانی، راه‌اندازی اولیه NGL 3100 تا دو ماه آینده انجام می‌شود، NGL 3200 نیز در سال 1402 به مرحله راه‌اندازی اولیه رسید و طرح NGL خارگ در حال تکمیل است.

مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران با اشاره به میزان پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها، اظهار داشت: طرح جمع‌آوری گازهای مشعل در پروژه بیدبلند 75 درصد، مارون 74 درصد، NGL خارگ 73 درصد، NGL 3100 حدود 93 درصد و NGL 3200 حدود 96 درصد پیشرفت داشته‌اند.

وی تأکید کرد: همه این طرح‌ها به‌صورت مرحله‌ای تا پایان برنامه هفتم توسعه تکمیل می‌شوند و گازهای جمع‌آوری‌شده یا به شبکه سراسری تزریق شده یا به‌عنوان خوراک به مجتمع‌های پتروشیمی اختصاص خواهد یافت.

علیخانی با اشاره به مشارکت کامل توان داخلی در اجرای پروژه‌ها گفت: از مهندسی تا نصب و راه‌اندازی، 100 درصد فعالیت‌ها با اتکا به توان متخصصان داخلی انجام شده است. در حوزه تأمین کالا نیز 65 درصد نیازها از داخل کشور تأمین شده و تنها 35 درصد شامل تجهیزات با فناوری بالا، به‌ویژه در حوزه گاز ترش، از خارج کشور وارد شده است.

وی در پایان با اشاره به تأمین منابع مالی این طرح‌ها تصریح کرد: مطابق ماده 48 قانون برنامه ششم توسعه، کل سرمایه‌گذاری مورد نیاز این پروژه‌ها از سوی سرمایه‌گذاران داخلی تأمین شده و هیچ‌گونه منابعی از بودجه شرکت ملی نفت ایران به آن اختصاص نیافته است. این سرمایه‌گذاری‌ها عمدتاً از سوی بخش خصوصی، اشخاص حقیقی، صندوق توسعه ملی و هلدینگ‌های بزرگ مانند هلدینگ خلیج فارس صورت گرفته است.

انتهای پیام/