برنامه “تکمیل یکساله فاز ۱۱ پارس جنوبی” کاغذی از آب درآمد/ تغییر سرعت توسعه از حالت لاکپشتی بهنرمال
به گزارش رصد انرژی ، فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از مرزیترین و مهمترین فازهای میدان مشترک پارس جنوبی است که توسعه آن بیش از ۲۰ سال به تعویق افتاده بود.
در سالهای اخیر توسعه ایرانی این فاز در دستور کار قرار گرفت، اما این مهم هم با تأخیر بسیار انجام شد بهطوری که از مجموع ۲۴ حلقه چاه تولیدی این میدان، تنها ۶ حلقه چاه در مدار بهره برداری قرار گرفته و تولید روزانه این فاز از ۱۵ میلیون مترمکعب فراتر نرفته است.
تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی با هدف رسیدن تولید روزانه گاز از این پروژه از ۱۵ میلیون مترمکعب فعلی، به ۵۶ میلیون مترمکعب آن هم در یک سال اول دولت چهاردهم، در دستور کار “محسن پاک نژاد” وزیر نفت قرار داشت، به طوری که پاکنژاد در زمان رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی، “تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی” را در برنامه کوتاه مدت یکساله خود برای کاهش ناترازی تولید و مصرف گاز قرار داد.
از زمان رأی اعتماد مجلس به پاکنژاد تا امروز، که حدود دوماه و نیم میگذرد، هیچ جزئیاتی از فاز ۱۱ و برنامه ویژه وزارت نفت برای توسعه و تکمیل سریع و یکساله این فاز مرزی اعلام نشد، تا اینکه امروز محمدرضا رجایی، مجری طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از جزئیات این پروژه پرده برداشت.
طبق گفتههای رجانی، وضعیت توسعه این فاز بر مبنای همان برنامه قبلی (انتهای دولت سیزدهم) استوار است و اگرچه نسبت به تعللهای بی شمار دولت سیزدهم، سرعت توسعه آن قرار است از حالت کند و لاکپشتی، به صورت نرمال درآید، اما تا پایان سال اول فعالیت دولت، حتی نیمی از ظرفیت فاز ۱۱ نیز به مدار بهره برداری وارد نخواهد شد و تکمیل این فاز نه در سال ۱۴۰۴ طبق برنامه اعلامی وزیر نفت، بلکه در سال ۱۴۰۷ بعنی پایان دولت چهاردهم و حتی ابتدای دولت پانزدهم، محقق خواهد شد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0