توقف مازوتسوزی نیروگاه شازند تا ۳ سال آینده/ تولید برق تجدیدپذیر بهجای تولید برق با مازوت
به گزارش رصد انرژی ، مهدی زندیه وکیلی، استاندار مرکزی در نشست شورای اداری استان که با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رییس ساتبا در شهر خمین و در زادگاه خانه تاریخی امام خمینی (ره) همزمان با آغاز ۴۶ امین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: فرایند واگذاری زمین برای توسعه نبروگاه های خورشیدی در استتان تسهیل شده و به ۲۰ روز رسیده است.
وی با اشاره به برنامهها و مدل های سرمایه گذاری مختلف دولت برای توسعه انرژی خورشیدی خاطرنشان کرد: با برگزاری جلسات متعدد در بخشهای مختلف در قالب یک برنامه دست یافتنی و امکان پذیر با همکاری صنعت برق استان میتوانیم ظرف ۳ سال ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی تامین کنیم و به اینگونه مازوت سوزی نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی شازند را متوقف سازیم.
زندیه وکیلی، اولویت استان را بنا به ضرورت کشور، حرکت به سمت توسعه نیروگاه های تجدبدپذیر دانست و خاطرنشان کرد: ظرفیت مناسبی هم از نظر زیرساختها و کارخانجات تولید پنل خورشیدی داریم و هم ظرفیت انتقال مناسبی در استان وجود دارد؛ به این ترتیب بامزیتترین استان در تولید انرژی خورشیدی هستیم، ضمن اینکه به مراکز مصرف انرژی نزدیک هستیم؛ به همین منظور میثاق نامه توسعه نیروگاههای خورشیدی استان را تهیه و برای اجرای آن هم قسم شدهایم.
آیت الله دری نجف آبادی، امام جمعه اراک نیز گفت: در ۱۲ بهمن و در بیت شریف امام خمینی کبیر با امام راحل بیعت مجدد میکنیم و سر عهد و پیمان ایستادهایم و جمهوری اسلامی را به مهد بزرگ هوش مصنوعی و الگوی ایمان و تقوی تبدیل میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه ما میتوانیم الگوی جدیدی از استقلال را در کشود نشان بدهیم، خاطرنشان کرد: استان مرکزی در زمینه توسعه تولید برق خورشیدی اعلام آمادگی کرده است تا به کمک دولت بشتابد.
وحید براتی زاده، فرماندار خمین نیز در نشست شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: این استان به عنوان تنها استان تولیدکننده پنل خورشیدی در کشور، تنها بخشی از ظرفیتها و توانمندیهای این استان محسوب می شود و در تلاشیم ناترازی انرژی را از دو مسیر جایگزینی چراغ های فرسوده با نوع کم مصرف آن و صرفه جویی در مصرف انرژی و توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: مقدمه اجرای طرح اصلاح روشنایی معابر در استان مرکزی از سال گذشته آغاز شده و امروز شاهد آغاز اجرای این پروژه در حوزه بهره وری انرژی با جایگزینی چراغ های فرسوده در معابر استان مرکزی از شهر خمین هستیم؛ این امر کیفیت خدمات رسانی را افزایش داده و رضابتمدی مردم بیشتر خواهد شد.
وی همچنین از امضای میثاق نامه توسعه ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه های خورشیدی در استان مرکزی خبر داد و خاطرنشان کرد: با این امر گام جدیدی در استان برای تولید انرژی خورشیدی شروع خواهد شدکه سبب میشود استانی پیشرو در کشور خواهیم دلشت و البته تداوم آن حمایت استاندار و وزارت نیرو را میطلبد.
محمودی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی نیز گفت: در محدوده برق منطقه ای باختر، صنعت و کشاورزی ۸۲ درصد مصرف برق را تشکیل می دهد که در نتیجه رتبه نخست مصرف انرژی را در کشور به خود اختصاص داده است، بنابراین می طلبد توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای پاسخ به نیاز بخش صنعت و کشاورزی استان به صورت جدی پیگیری شود.
وی با اشاره به پیش بینی ناترازی انرژی در سال ۱۴۰۴ باید در تولید سبد انرژی، عنوان کرد: برای دو بال مدیریت مصرف و بهینه سازی و توسعه سبد تولید انرژی در کشور در راستای رفع ناترازی انرژی، ۱۴ مگاپروژه تعریف شده که امروز اجرای ۲ مگاپروژه در استان مرکزی آغاز شده است.
محمودی با اشاره به هدفگذاری توسعه ۵۰۰۰ مگاواتی نیروگاه های خورشیدی در استان مرکزی تا پایان دولت چهاردهم خاطرنشان کرد: بر اساس میثاق نامهای که به این منظور در استان تدوین شده، ۵۰۰ مگاوات برای ۱۴۰۴ محقق می شود.
وی با بیان اینکه نیاز برق استان در تابستان گذشته ۱۴۰۰ مگاوات و با احتساب برق منطقهای ۲۲۰۰ مگاوات بوده است، عنوان کرد: نیاز است با همت استاندار در بخش توسعه تجدیدپذیرها در همه پهنه استان فعالیت کنیم که امیدواریم با این اتفاق در سال ۱۴۰۴، تولید ۵۰۰ مگاوات، در سال ۱۴۰۵ ، ۱۸۰۰ مگاوات و در سال ۱۴۰۶، ۲۷۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان محقق شود.
محمودی با بیان اینکه موضوع واگذاری زمین به ظرفیت ۴۰۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در بخش توزیع برق و ۵۰۸۷ مگاوات در بخش برق منطقهای استان پتانسیل سنجی شده است، ادامه داد: بیشترین میزان واگذاری زمین در استانها از استان مرکزی بوده است و برای این منظور ۱۵۰ نقطه در استان از محل نیروگاه های ۳ مگاواتی مشخص شده است.
وی با اشاره به مگاپروژه دوم استان به عنوان طرح تعویص چراغ های فرسوده با نوع کم مصرف با استفاده از ظرفیت آیین نامه ایجاد بازار بهینه سازی و محیط زیست اظهار کرد: با اجرای پروژه که طی مدت ۱۸ ماه اجرا می شود، ۱۸۳ هزار چراغ در استان تعویض میشود؛ از این میزان ۱۶۹ هزار در حوزه شهری و روستایی و ۸۰۰۰ چراغ در حوزه محورهای مواصلاتی و ۶۰۰۰ در بخش شهرک های صنعتی است که سبب صرفه جویی ۱۳۵ میلیون لیتر سوخت در سال می شود.
محمودی بیان کرد: برای ۷ سال گواهی صرفه جویی برای سرمایه گذار صادر می شود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0