جزئیات ارزآوری صنعت پتروشیمی در سال 1403

۱۳.۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۳ صادرات محصولات پتروشیمی انجام شد و معادل این ارز از سوی شرکت‌های پتروشیمی تحویل بانک مرکزی شده و به چرخه اقتصاد کشور برگشته و حدود ۲ میلیارد دلار آن نیز برای خرید کالاها و تجهیزات، کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی مورد نیاز صنعت پتروشیمی از خارج هزینه شده است.

به گزارش رصد انرژی ، صنعت پتروشیمی ایران با سهم ۴۰ درصدی از صادرات غیرنفتی کشور، نقش مهمی در کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی ایفا می‌کند.

این صنعت با تولید محصولات متنوعی مانند متانول، پلی‌اتیلن، پلی‌پروپیلن، اوره و کودهای شیمیایی، نه‌تنها نیازهای داخلی را تأمین می‌کند، بلکه با صادرات این محصولات، ارز قابل توجهی را وارد کشور می‌نماید.

صنعت پتروشیمی ایران، به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد غیرنفتی کشور، نقش بسزایی در تأمین ارز و توسعه اقتصادی ایفا می‌کند. با وجود تحریم‌های بین‌المللی، این صنعت توانسته است با صادرات محصولات متنوع به بیش از ۶۰ کشور جهان، سالانه میلیاردها دلار ارزآوری داشته باشد.

حسن عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص جزئیات ارزآوری این صنعت در سال 1403 گفت: صنعت پتروشیمی از صنایعی است که در زنجیره صنعت نفت بیشترین تأثیر را در بحث تکمیل زنجیره ارزش و ارزآوری دارد.

وی افزود: تکمیل زنجیره ارزش، تأمین نیاز بازار داخل برای تولید محصول نهایی و حداکثر استفاده از منابع هیدروکربوری برای تولید محصولات باارزش‌تر از هدف‌گذاری‌های انجام‌شده در داخل است.

عباس‌زاده با بیان اینکه “حدود ۷۰ درصد محصولات که در صنعت پتروشیمی تولید می‌شود در بازار داخل جذب نمی‌شود و با هدف تأمین ارز مورد نیاز کشور صادر می‌شود”، گفت: ۱۳.۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۳ صادرات محصولات پتروشیمی انجام شد و معادل این ارز از سوی شرکت‌های پتروشیمی تحویل بانک مرکزی شده و به چرخه اقتصاد کشور برگشته و حدود ۲ میلیارد دلار آن نیز برای خرید کالاها و تجهیزات، کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی مورد نیاز صنعت پتروشیمی از خارج هزینه شده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با وجود ناترازی‌های انرژی در سال ۱۴۰۳ و ایجاد محدودیت در تأمین خوراک پتروشیمی‌ها به‌دلیل سرمای بی‌سابقه و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، اما ارزآوری صنعت پتروشیمی نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش نیافت.

انتهای پیام/