قرارداد مهم پارس جنوبی ظرف یکهفته آینده امضا می شود؟
به گزارش رصد انرژی ، وابستگی ۷۰درصدی تأمین گاز کشور به پارس جنوبی، هر نوع احتمال افت فشار این میدان را بهعنوان یک هشدار جدی در زمینه تأمین پایدار انرژی کشور یادآوری میکند.
بهمنظور جلوگیری از افت فشار پارس جنوبی، پروژهای ۲۰ میلیارد دلاری برای فشارافزایی پارس جنوبی در دولت سیزدهم تدوین شد و قراردادی در اسفندماه ۱۴۰۲ بین شرکت ملی نفت ایران و چهار شرکت ایرانی امضا شد. پیش بینی شده با اجرای طرح مذکور با سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلاری، میزان افزایش برداشت گاز و میعانات گازی به ترتیب به میزان ۹۰ تریلیون فوت مکعب (TCF) و ۲ میلیارد بشکه خواهد شد که در نتیجه حدود ۹۰۰ میلیارد دلار برای کشور درآمد به همراه خواهد داشت.
اما طرح مذکور که قرارداد آن هم نهایی شده بود، از اسفند سال گذشته تا امروز که حدود ۷ ماه میگذرد، وارد فاز اجرایی نشده است. مشکل آن امضای قراردادی تکمیلی در زمینه تأمین توربوکمپرسورهاست.
محمد اولیا، مدیرعامل گروه مپنا در شروع مهرماه در این خصوص گفته بود: “مپنا یکی از پیمانکاران عمومی در این قرارداد است که اسفندماه با شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پارس امضا شده، اما قرارداد دومی که در زمینه تأمین تجهیزات مهم این پروژه یعنی توربوکمپرسورها و توربوژنراتورهاست و قرار بود در اردیبهشتماه نهایی و امضا شود، بعد از حادثه تلخ شهادت رئیس جمهور دولت سیزدهم، بلاتکلیف باقی مانده و منتظریم تا این قرارداد در دولت چهاردهم تعیین تکلیف شود.”
محسن پاکنژاد، وزیر نفت نیز در برنامه اعلامی خود به مجلس شورای اسلامی در مردادماه امسال اعلام کرده بود که انعقاد قرارداد تأمین توربوکمپرسورهای فشارافزایی بلافاصله پس از تشکیل دولت چهاردهم و حداکثر تا پایان مهرماه ۱۴۰۳ انجام می شود.
از اینرو، طبق برنامه وزیر نفت، باید در یکهفته آینده منتظر امضای این قرارداد مهم برای فشارافزایی پارس جنوبی باشیم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0