برزیل و افریقا؛ دو بازار پرظرفیت برای صادرات اوره ایران

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران از بررسی بازارهای جدید برای اوره تولیدی صنعت پتروشیمی کشور در برزیل و افریقا خبر داده که بررسی‌های رصد انرژی نشان می‌دهد این دو منطقه، ظرفیت‌های مطلوبی برای خرید اوره از ایران دارند.

به گزارش رصد انرژی ، حسن عباس‌زاده شنبه (دوم فروردین) در نخستین بازدید نوروزی خود از پتروشیمی پردیس، ضمن بررسی وضع تولید و چالش‌های موجود، بر لزوم توسعه بازارهای صادراتی، رفع موانع تولید و اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی تأکید کرد.

وی با اشاره به جایگاه جهانی پتروشیمی پردیس در تولید اوره گفت: در حوزه تهاتر، اقدام‌های بسیار مناسبی انجام و بازارهای جدیدی در کشورهایی مثل برزیل ایجاد شده است. اکنون در حال بررسی بازارهای جدیدی در آفریقا هستیم و امیدواریم این مسیر گسترش یابد.

معاون وزیر نفت همچنین به فرصت‌های صادراتی ازدست‌رفته در گذشته اشاره کرد و افزود: هند یکی از بازارهای مهمی است که در سال‌های اخیر کاهش سهم داشتیم، اما دوباره در حال احیای آن هستیم. کشش بازار جهانی برای اوره افزایش یافته و باید با برنامه‌ریزی دقیق، سهم خود را در این بازارها تقویت کنیم.

عباس‌زاده با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در توسعه صنعت پتروشیمی تصریح کرد: با توجه به شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری برای تولید، بخشی از سرمایه‌ها باید به سمت پروژه‌های توسعه‌ای هدایت شود. یکی از این پروژه‌های کلیدی، جمع‌آوری گازهای همراه منطقه است که هم از نظر زیست‌محیطی و هم اقتصادی اهمیت بالایی دارد.

وی به ضرورت اجرای پروژه‌ زیست‌محیطی همت در منطقه پرداخت و تأکید کرد: سال‌هاست که موضوع جمع‌آوری گازهای CO2 مطرح بوده، اما اجرای آن به تعویق افتاده است. این پروژه نه‌تنها از نظر زیست‌محیطی، بلکه از نظر اقتصادی نیز توجیه‌پذیر است و باید هرچه سریع‌تر آغاز شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی آماده همکاری برای اجرای این پروژه است و پس از تعطیلات نوروزی، اقدام‌های لازم برای آغاز پروژه انجام شود.

به گزارش رصد انرژی، موضوع مهمی در این بازدید از سوی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی مورد طرح قرار گرفته، صادرات اوره ایران به بازارهای جدیدی چون برزیل و کشورهای آفریقایی است.

صنعت پتروشیمی ایران با تولید سالانه حدود ۸.۷ میلیون تن اوره، از ظرفیت‌های بالایی برای صادرات این محصول برخوردار است. در سال گذشته، از مجموع ۶.۷ میلیون تن تولید عملیاتی اوره، حدود ۳.۸ میلیون تن به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار صادر شده است

برزیل؛ بازار استراتژیک برای اوره ایران

برزیل با مصرف سالانه ۸ تا ۱۰ میلیون تن اوره، یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان این محصول در جهان است. از سال ۲۰۱۹، ایران به‌عنوان یکی از تأمین‌کنندگان اوره برزیل شناخته می‌شود. در سال گذشته، ۱۳ درصد از صادرات اوره ایران به مقصد برزیل انجام شده است.

ارزش روابط تجاری ایران و برزیل در سال گذشته به ۶.۵ میلیارد دلار رسید که کود اوره بالاترین سهم را در صادرات ایران به این کشور داشته است. با توجه به وابستگی برزیل به واردات کودهای شیمیایی و نیاز به توسعه زیرساخت‌های پتروشیمی، ایران می‌تواند با ایجاد پایگاه‌های صادراتی در شمال برزیل و بهره‌گیری از ظرفیت‌های لجستیکی، سهم خود را در این بازار افزایش دهد..

آفریقا؛ بازار نوظهور برای صادرات اوره

آفریقای جنوبی با مصرف سالانه حدود ۷۰۰ هزار تن اوره، یکی از بازارهای مهم برای صادرات این محصول است. در حال حاضر، ایران بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن اوره به این کشور صادر می‌کند و زمینه برای افزایش دو برابری این میزان فراهم است.

علاوه بر آفریقای جنوبی، کشورهای دیگری مانند موزامبیک، نیجریه و عمان نیز از مشتریان اوره ایران هستند. با توجه به نیاز روزافزون کشورهای آفریقایی به کودهای شیمیایی برای توسعه کشاورزی، ایران می‌تواند با توسعه روابط تجاری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب، حضور خود را در این بازارها تقویت کند

با توجه به ظرفیت‌های بالای تولید اوره در ایران و نیاز بازارهای برزیل و کشورهای آفریقایی به این محصول، فرصت‌های مناسبی برای توسعه صادرات اوره وجود دارد. با برنامه‌ریزی مناسب، توسعه زیرساخت‌های صادراتی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های لجستیکی، ایران می‌تواند سهم خود را در بازارهای جهانی اوره افزایش دهد و به یکی از بازیگران اصلی در این حوزه تبدیل شود.

انتهای پیام/