معاون وزیر نفت: پروپان به‌جای خام‌فروشی صرف تولید پروپیلن و پلی‌پروپیلن شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه هم‌اکنون پروپان بسیاری صادر می‌شود که خام‌فروشی است، گفت: تولید پروپیلن با اجرای طرح‌های PDH/PP (تبدیل پروپان به پروپیلن و پلی‌پروپیلن) به سرعت انجام می‌شود.

به گزارش رصد انرژی ، پروپیلن به عنوان خاویار صنعت پتروشیمی دومین ماده پایه صنعت پتروشیمی از حیث میزان مصرف در دنیا بعد از انیلن است. پلی پروپیلن با سهم ۶۶ درصدی در زنجیره ارزش این ماده، بیشترین سهم را در مصرف پروپیلن در دنیا دارا است.

پلی‌پروپیلن نوعی پلاستیک با پایه پلیمری و نفتی است که از تجزیه پروپیلن ساخته می‌شود. این ماده یکی از پلاستیک‌های بسیار پرمصرف دنیا است که روز به روز به تقاضای جهانی آن افزوده می‌شود.

پلی‌پروپیلن برای تولیدات و مصارف گوناگونی از جمله نوارچسب، فیلم، ظروف پلاستیکی، سرنگ‌های پزشکی، قطعات داخلی خودروها، میز و صندلی‌های پلاستیکی، اسباب‌بازی‌ها، الیف و نخ‌های پلاستیکی مورد استفاده در تولید کیسه‌های نایلونی، سلفون هیا شفاف و … استفاده می‌شود.

حسن عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص ظرفیت تولید این محصول پرکاربرد گفت: هم‌اکنون کمتر از یک میلیون تن پلی‌پروپیلن در کشور تولید می‌شود.

معاون وزیر نفت امروز در جریان بازدید از طرح PDH/PP پتروپردیس سینا با اشاره به اینکه هم‌اکنون پروپان بسیاری صادر می‌شود که خام‌فروشی است، بیان کرد: تولید پروپیلن با اجرای طرح‌های PDH/PP (تبدیل پروپان به پروپیلن و پلی‌پروپیلن) به سرعت انجام می‌شود.

عباس‌زاده با قدردانی از سرمایه‌گذار این طرح که افزون بر پروپیلن و پلی‌پروپیلن، واحد تولید اکریلونیتریل (ACN) را نیز در نظر گرفته‌اند، افزود: هم‌اکنون کمتر از یک میلیون تن پلی‌پروپیلن در کشور تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه تولید ACN سبب تنوع در پایین‌دست پروپیلن می‌شود که مورد نیاز کشور است، تأکید کرد: همه طرح‌های PDH/PP باید بخشی از پلی‌پروپیلن تولیدی را به سمت تولید ACN ببرند.

عباس‌زاده با اعلام آمادگی شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای حمایت از این طرح در بخش‌های مورد نیاز گفت: موضوع تأمین خوراک این طرح حل شده و مذاکرات لازم برای تأمین آب مورد نیاز نیز در حال مذاکره و انجام است.

پروژه PDH پتروپردیس سینا با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن محصول پروپیلن، ۳۰۰ هزار تن پلی‌پروپیلن و ۲۶۰ هزار تن ACN در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (منطقه کنگان) در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار در حال اجراست. هدف از اجرای این طرح تکمیل زنجیره تولید، افزایش سهم صادرات کشور و کارآفرینی و ایجاد اشتغال مولد است که یک میلیارد دلار سرمایه مورد نیاز برای کل طرح برآورد شده است.

حسن‌عباس‌زاده امروز (۳۰آبان) در نخستین سفر عملیاتی خود به استان بوشهر سفر کرده و بازدید از طرح PDH/PP پتروپردیس سینا، پتروپالایش کنگان، نشست با مدیران طرح‌های گروه سرمایه‌گذاری اهداف (سروش مهستان، نگین مهستان، آلای مهستان) و طرح‌های پتروشیمی منطقه کنگان نیز برای این سفر برنامه‌ریزی شده است.

انتهای پیام/