عرضه سهام نیروگاه پرند در بازار فرابورس/ مپنا آماده احداث ۶۰۰۰مگاوات ظرفیت جدید

عرضه سهام شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در بازار فرابورس در دستور کار قرار گرفته و در آینده‌ای نزدیک، سهام این نیروگاه عرضه خواهد شد.

به گزارش رصد انرژی ، میثم نصر، مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا اظهار داشت: نیروگاه سیکل ترکیبی پرند نیز علی‌رغم سهم ۱٫۶ درصدی از ظرفیت شبکه برق، سهم تولید برق نیروگاه سیکل پرند از تولید برق کشور حدود ۲٫۵ درصد بوده است.

وی افزود: همچنین علی‌رغم سهم ۷٫۳ درصدی هلدینگ نیروگاهی ایرانیان مپنا از ظرفیت شبکه برق کشور، این نیروگاه‌ها حدود ۱۰٫۸ درصد از تولید برق کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

نصر با بیان اینکه “دلیل افزایش سهم از تولید عملی برق، آمادگی بالای نیروگاه‌ها است”، گفت: از ویژگی‌های نیروگاه پرند می‌توان به اولین نیروگاه سیکل ترکیبی تحت قرارداد بیع متقابل، اولین نیروگاه واگذار شده به بخش خصوصی از محل رد دیون دولت و اولین نیروگاه با قرارداد فروش برق در بازار برق اشاره کرد.

وی ادامه داد: عرضه سهام در شرکت فرابورس ایران، بهره‌برداری از مولد مقیاس کوچک ۲۵ مگاوات پردیس، تکمیل، احداث و بهره‌برداری از مولد مقیاس کوچک ۲۵ مگاوات بهشهر و اقدام جهت تهاتر مالیات شرکت از محل مطالبات از شرکت مدیریت شبکه برق ایران جزو برنامه‌های تعریف شده و برنامه‌های توسعه‌ای نیروگاه است.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در خصوص مطالبات این نیروگاه گفت: نیروگاه پرند از مدیریت شبکه بالغ بر ۱۲ هزار و ۳۵۲ میلیراد و ۹۲۷ میلیون ریال طلب دارد؛ مطالبات از مپنا صفر شده و سایر مطالبات شرکت نیز بالغ بر ۴ هزار و ۲۸۹ میلیارد و ۸۲۲ میلیون ریال است.

وی افزود: طبق مصوبه هیئت وزیران در آیین‌نامه اجرایی تبصره ۸ قانون بودجه امسال، از تاریخ ۲۰ آبان‌ماه نیروگاه‌هایی که تمامی برق خود را به شبکه سراسری برق تحویل می‌دهند مکلفند که به‌ازای هر لیتر فرآورده‌ نفتی و هر مترمکعب گاز طبیعی تحویلی مبلغ ۱۸۰ تومان به صورت نقدی به حساب شرکت توانیر و یا شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی واریز کنند که از این رقم، ۱۵۰ تومان بابت سوخت مصرفی در اختیار شرکت تولید برق حرارتی قرار می‌گیرد تا صرفا برای بازپرداختتعهدات وزارت نیرو بابت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی هزینه شود که این بند قانونی می‌تواند برای تبدیل نیروگاه‌های سیکل ساده به سیکل ترکیب و بازپرداخت سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش، بسیار موثر باشد.

نصر خاطرنشان کرد: عرضه سهام شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در بازار فرابورس در دستور کار قرار گرفته و در آینده‌ای نزدیک، سهام این نیروگاه عرضه خواهد شد.

پرداخت ۵۰۰ میلیارد ریال مپنا به سهام عدالت طی روزهای آینده

همچنین، احمدرضا فراست، معاون اقتصادی گروه مپنا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در بخش اول با تصویب هیئت مدیره مپنا با دریافت تسهیلات از بانک تجارت، مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد ریال کارسازی شد و این قرار را گذاشتیم که تا پایان سال کلیه بدهی گروه مپنا به گروه سهام عدالت از بابت تقسیم سود را از مسیر پرداخت نقدی و افزایش سرمایه از محل تبدیل مطالبات، تسویه کنیم.

وی افزود: با تسهیلاتی که برنامه ریزی و دریافت شده، بخش دوم پرداخت بدهی مپنا به سهام عدالت به مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال، طی چند روز آینده پرداخت خواهد شد.

معاون اقتصادی گروه مپنا تصریح کرد: دو عرضه سهام در مپنا داریم، یکی شرکت نیروگاه پرند است که صندوق پروژه بوده و تبدیل به شرکت سهامی شده، با توجه به تأمین مالی و خریداری یونیت‌ها، برآورد من این است که این عرضه زودتر انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: بعد از آن، هیئت مدیره گروه مپنا مصمم هست که عرضه نماد ومپنا را بعد از جلسات ارزش‌گذاری که خواهد داشت، در اولین فرصت انجام شود.

مپنا آماده احداث ۶۰۰۰مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی برای تابستان

در ادامه، خلیل بهبهانی، مدیرعامل بخش برق گروه مپنا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برنامه‌ای خدمت وزیر محترم نیرو تقدیم کردیم که آماده‌ایم ۶۰۰۰ مگاوات را برای پیک تابستان سال آینده به‌مدار بهره‌برداری وارد کنیم.

وی افزود: این برنامه دو وجه دارد، یکی تکمیل و بهره‌برداری از واحدهای حرارتی و تجدیدپذیر است و دیگری، ارتقای توان عملی نیروگاه‌های موجود با اقداماتی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و استفاده از کنتورهای هوشمند است.

بهبهانی با بیان اینکه “پیش‌نیاز تحقق افزایش ۶۰۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاهی، تأمین مالی است”، گفت: برنامه ای برای تأمین مالی این طرح‌ها از محل مطالبات انباشته و همینطور از محل ظرفیت‌هایی که در سیستم وجود دارد، دیده شده است.

وی ادامه داد: همچنین طرحی را آماده داریم که بخشی از نیروگاه‌هایی که متعلق به مپنا هست را در یک بسته و بخشی از نیروگاه‌های غیردولتی را در بسته دوم، آماده کردیم که برای تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی مجموعا به ظرفیت ۴۰۰۰ مگاوات به‌عنوان هدف‌گذاری آینده پیشنهاد دهیم.

مدیرعامل بخش برق گروه مپنا خاطرنشان کرد: تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی، ضمن افزایش تولید برق بدون مصرف سوخت بیشتر، افزایش راندمان نیروگاه‌ها را نیز به‌دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام/