برچسب قرمز در انتظار برخی طرح‌های نیمه‌تمام پتروشیمی

طرح‌های نیمه تمام صنعت پتروشیمی قرار است ضمن تعیین تکلیف، به سه دسته سبز، زرد و قرمز تقسیم‌بندی شوند.

به گزارش رصد انرژی ، صنعت پتروشیمی ایران با میلیاردها دلار طرح و پروژه نیمه تمام مواجه است که تعیین تکلیف آن‌ها و حتی بازنگری در برخی از مجوزها، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

در سال‌های اخیر، صنعت پتروشیمی ایران با چالش‌هایی نظیر طرح‌های نیمه‌تمام مواجه بوده است که تکمیل یا توقف آن‌ها می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر اقتصاد کشور داشته باشد.

حسن عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، اعلام کرده است که قانون‌گذار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت داده است تا این طرح‌ها تعیین تکلیف شوند.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، طرح‌های نیمه‌تمام به سه دسته تقسیم شده‌اند:

  • طرح‌های سبز: پروژه‌هایی با پیشرفت فیزیکی بالا که باید تکمیل شوند.
  • طرح‌های زرد: پروژه‌هایی که نیاز به بازنگری و بررسی بیشتر دارند.
  • طرح‌های قرمز: پروژه‌هایی که به‌صورت صوری و بدون قصد جدی برای سرمایه‌گذاری آغاز شده‌اند و باید متوقف شوند

تأخیر در تکمیل این طرح‌ها می‌تواند جذب سرمایه‌گذاری و توسعه صنعت را با چالش مواجه کند

حسن عباس‌زاده ، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این خصوص با بیان اینکه طرح‌های توسعه‌ای پتروشیمی در سال‌های آتی به تدریج وارد مدار تولید می‌شوند و تأمین مالی و جذب سرمایه برای طرح‌های نیمه‌تمام باید مورد توجه جدی قرار گیرد، بیان کرد: برخی از طرح‌ها که سرمایه‌گذاری در آنها انجام شده و پیشرفت فیزیکی بالایی هم داشته‌اند، باید تکمیل شوند و امکان توقف آنها وجود ندارد.

وی افزود: به‌عنوان نمونه واحد متانولی آپادانا خلیج فارس هم‌اکنون ۱۰۰ درصد پیشرفت داشته و به اتمام رسیده است. برای این واحد تقریباً حدود ۳۰۰ میلیون دلار هزینه شده است، یا مثلاً واحد متانول سیراف که از برنامه پنجم به جا مانده و اکنون تقریباً ۴۰ درصد پیشرفت دارد. اما طرح‌هایی که پیشرفت‌ آنها پایین است باید مورد بازنگری قرار گیرند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه قانون‌گذار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ به ما فرصت داده که این طرح‌ها را تعیین تکلیف کنیم، گفت: این طرح‌ها به سه گروه سبز، قرمز و زرد تقسیم شده‌اند. طرح‌های سبز طرح‌هایی هستند که پیشرفت قابل توجهی داشته و از همین رو باید آنها را مورد حمایت قرار دهیم تا به بهره‌برداری برسند. طرح‌های قرمز به بخشی اطلاق می‌شود که به شکل صوری و به قصد استفاده از منابع کشور مانند زمین و تسهیلات، مجوزی اخذ کرده‌اند و اهتمامی برای سرمایه‌گذاری روی آنها وجود ندارد. حالا اینها دارای چه نوع خوراک گاز یا مایع باشند، به عنوان طرح قرمز برچسب‌گذاری شده‌اند. طرح‌های زرد هم گروهی هستند که از نظر ما مطالعه بیشتری لازم دارند یا باید فعال‌تر شوند که ما آنها را در گروه سبز یا قرمز قرار می‌دهیم.

عباس‌زاده با اشاره به اینکه این طرح‌ها به صورت مستمر و با حضور سرمایه‌گذاران آنها در کمیته بازنگری بررسی شده‌اند، تصریح کرد: حدود ۱۱۰ طرح داریم که نزدیک ۴۸ طرح آنها پیشرفت دارند که حمایت می‌کنیم و توسعه برخی طرح‌ها نیاز به بازنگری دارند.

درواقع، تعیین تکلیف این طرح‌ها نه‌تنها به بهبود بهره‌وری اقتصادی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از خام‌فروشی، افزایش ارزآوری و ایجاد اشتغال ایفا کند.

انتهای پیام/