توافق ایران و روسیه برای تبدیل ایران به قطب گازی منطقه
به گزارش رصد انرژی ، دیدارهای امروز نخست وزیر روسیه و هیئت دیپلماتیک همراه وی با مسئولان ارشد ایرانی اعم از رئیس جمهوری، معاون اول رئیس جمهور و وزیر نفت را می توان در راستای تبدیل توافقات فی مابین به قراردادهای اجرایی، بسیار مهم دانست.
مسعود پزشکیان عصر امروز (دوشنبه، نهم مهر) در دیدار با میخائیل میشوتسین، نخستوزیر روسیه تبادل هیئتهای دیپلماتیک بین ایران و روسیه را سبب توسعه همکاریها و ارتباطات دو کشور و تقویت تعامل بهمنظور تسریع در اجرای توافقها دانست و گفت: معتقدیم اگر پروژههای مهم مشترک ایران و روسیه به مرحله اجرا برسند ظرفیتهای بزرگی در زمینه مقابله با تحریمهای ظالمانه برای دو کشور ایجاد خواهند کرد.
وی در ادامه توافق برای تبدیل ایران به قطب ترانزیتی و هاب گازی منطقه را نمونهای عالی از همکاری مشترک بین ایران و روسیه برای تأمین منافع دو کشور و همسو با ایجاد توسعه پایدار، رشد همگرایی و جهش اقتصادی در منطقه دانست و بر ضرورت اهتمام مسئولان عالی دو کشور برای اجرای این طرحها تأکید کرد.
رئیسجمهوری همچنین همکاریهای منطقهای بر بستر سازمانهای بینالمللی از جمله بریکس و شانگهای را سبب قدرتافزایی کشورهای مستقل از جمله ایران، روسیه و چین بهمنظور مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا اعلام کرد و افزود: تشدید جنایات و تنشزایی رژیم صهیونیستی که با حمایت مستقیم آمریکا و با هدف زمینهسازی برای گسترش حضور آمریکاییها در منطقه در حال وقوع است، تهدیدی مشترک برای منافع کشورها و ملتهای منطقه بهشمار میرود که همفکری و همکاری بیشتر برای مقابله با چنین توطئهای را ضروری میکند.
میخائیل میشوتسین، نخستوزیر روسیه هم در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رئیسجمهوری ایران و ابلاغ سلامهای گرم ولادمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه به پزشکیان، بر علاقمندی کشورش برای تقویت و گسترش تعاملات و تبادلات با جمهوری اسلامی ایران بهویژه در بخشهای انرژی، صنعت، حمل و نقل، کشاورزی، بهداشت و درمان و امور فرهنگی تأکید و بیان کرد: با وجود افزایش بسیار مطلوب تبادلات تجاری در چند ماه اخیر، هنوز ظرفیتهای بزرگی در دو کشور بهمنظور تأمین منافع متقابل وجود دارد که ما خواستار فعالسازی آنها هستیم.
همچنین، محمدرضا عارف در نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه ایران و روسیه که عصر امروز (دوشنبه، نهم مهر) برگزار شد، اظهار داشت: گسترش همکاری ها با کشورهای همسایه از جمله روسیه جایگاه ویژهای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد و باید در این دوره یادداشت تفاهمهای همکاریهای امضاشده بین دو کشور هر چه سریعتر عملیاتی شوند.
معاون اول رئیسجمهوری با اشاره به تجربه مشترک دو کشور در رویارویی با تحریمهای آمریکا و کشورهای غربی، بر ضرورت تعمیق همکاریها و روابط در همه زمینهها و سطوح مدیریتی بهمنظور خنثیسازی این تحریمها تأکید کرد.
عارف با اشاره به اهمیت تقویت همکاریهای منطقهای بین ایران و روسیه، گفت: باید در زمینه مسائل مرتبط با دالان زنگزور و کریدور شمال-جنوب بحث و تبادل نظرات بیشتری شود و بر این باور هستیم که هرگونه تغییرات در مرزها و ژئوپلتیک منطقه سبب تنش و سواستفاده بازیگران فرامنطقهای خواهد شد.
وی بر تکمیل نیروگاه سیریک و واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه هستهای بوشهر با توجه به فاینانس ۱.۲ میلیارد دلاری این پروژه تأکید کرد و ادامه داد: در کنار ارتباطات دوجانبه، همکاریهای چندجانبه همانند ایران، چین و روسیه و اتحادیههای منطقهای با افزایش رایزنیها و حضور در تشکلهای منطقهای برای حل مشکلات و تقویت روابط منطقه بسیار مؤثر است.
معاون اول رئیسجمهوری تصریح کرد: حجم مبادلات تجاری دو کشور ۲.۵ میلیارد دلار است که انتظار داریم با تلاش دو طرف، سطح روابط تجاری و اقتصادی در شأن دو کشور افزایش یابد.
وی با قدردانی از طرف روسی برای نهاییشدن معاهده جامع و امضای آن در حاشیه اجلاس سران بریکس تصریح کرد: ۱۳ سند همکاری در این سفر باید از سوی رؤسای کمیسیونهای مشترک ایرانی و روسی نهایی شود، از حمایتهای روسیه برای عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا نیز قدردانی میکنیم و امیدواریم مقدمات عضویت ایران در این اتحادیه در اجلاس روز فردا در ارمنستان فراهم شود.
نخستوزیر روسیه: ایران میتواند به قطب منطقهای صادرات گاز تبدیل شود
«میخائیل میشوستین»، نخستوزیر روسیه هم در این نشست بر آمادگی روسیه برای تنوعبخشی مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور در زمینههای محصولات کشاورزی، کشتیرانی، انرژی، نفت و گاز، خودروسازی، علم و فناوری، داروسازی و تجهیزات پزشکی تأکید کرد و گفت: تسهیل سرمایهگذاری و گسترش همکاریها از طریق کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور ضروری است.
نخستوزیر روسیه با اشاره به اهمیت تکمیل کریدور شمال-جنوب، تصریح کرد: این مسیر ارتباطی با توجه به ظرفیتهای ترانزیتی دو کشور میتواند تاثیر مهم و فراوانی در تقویت همکاریهای حمل و نقل کشورهای منطقه از جمله کشورهای اورآسیا داشته باشد و از سوی دیگر میتواند دسترسی روسیه، کشورهای منطقه و حاشیه دریای خزر را به بنادر ایرانی در دریای خزر و بازارهای منطقهای در آسیا و آفریقا و بنادر در خلیج فارس و اقیانوس هند تسهیل کند.
وی بر نهاییشدن هر چه سریعتر معاهده جامع بین دو کشور تأکید کرد و ادامه داد: این سند همکاری از سوی رئیسجمهوری روسیه امضاء شده است و امیدواریم در حاشیه اجلاس بریکس در کازان به امضاء برسد.
نخستوزیر روسیه همچنین بر تقویت و توسعه همکاریهای مالی و بانکی، استفاده از ارزهای دو کشور در مبادلات تجاری و تسهیل همکاریهای بخش خصوصی ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: ۱۳ سند همکاری بین دو کشور در زمینههای مختلف در کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و روسیه نهایی شده است که باید در این سفر نهایی و امضا شود.
میشوستین با اشاره به امضای قرارداد صادرات گاز روسیه به ایران در ماههای گذشته، اعلام کرد: با نهاییشدن این پروژه ایران میتواند به قطب منطقهای صادرات گاز تبدیل شود.
وی همچنین بر گسترش همکاریها در حوزه نفت و گاز، استخراج نفت از میدانهای نفت و گازی ایران، نوسازی پالایشگاهها، ساخت کارخانههای پلیمری، همکاریهای گمرکی، تکمیل نیروگاه حرارتی سیریک، همچنین همکاریهای حوزه انرژی تأکید کرد و گفت: فدراسیون روسیه برای تکمیل راهآهن رشت – آستارا آمادگی کامل دارد و تصمیمهای لازم در این زمینه از طرف روسیه گرفته شده است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0