آمریکا ۲ نفتکش تُرک و اماراتی را تحریم کرد

آمریکا دو شرکت در ترکیه و امارات را به خاطر انتقال نفت روسیه با قیمتی بالاتر از سقف تعیین شده توسط گروه هفت تحریم کرد.

به گزارش رصد انرژی ، آمریکا در روز پنجشنبه اولین تحریم‌های خود علیه مالکان نفتکش‌هایی را که نفت روسیه را بالاتر از سقف قیمت تعیین شده توسط گروه ۷ یعنی ۶۰ دلار در هر بشکه حمل کرده بودند، اعمال کرد. هدف آمریکا از تحریم این نفتکش‌ها که یکی در ترکیه و دیگری در امارات بوده، تلاش برای بستن راه‌های گریز از مجازات مسکو به خاطر جنگ اوکراین است.

آمریکا، سایر کشورهای عضو گروه ۷ و استرالیا در سال گذشته با هدف کاهش درآمد روسیه از صادرات دریایی نفت، سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه را برای آن تصویب کردند. این طرح بخشی از تحریم‌های غرب علیه روسیه به خاطر حمله به اوکراین بود.

طبق این طرح، شرکت‌های غربی از ارائه خدمات دریایی از جمله بیمه، تامین مالی و حمل و نقل نفت دریایی روسیه بالاتر از سقف ۶۰ دلار در هر بشکه منع می‌شوند. این سقف قیمت همچنین برای صادرات سوخت روسیه هم اعمال شده است.

دولت آمریکا شرکت آیس پرل نویگیشن مستقر در ترکیه را که مالک نفتکش یاسا گلدن است به خاطر حمل نفت خام روسیه با قیمت بیش از ۸۰ دلار در هر بشکه تحریم کرده است.

آمریکا همچنین شرکت لامبر مراین مستقر در امارات را که مالک نفتکش اس‌سی‌اف پریمور است را به خاطر حمل نفت خام روسیه با قیمت بیش از ۷۵ دلار در هر بشکه تحریم کرده است.

طبق تحریم‌های اعمال شده، دسترسی این شرکت‌ها به تمام دارایی‌ها و منافعی که در آمریکا دارند مسدود می‌شود.

قیمت جهانی نفت طی ماه‌های اخیر به خاطر کاهش تولید و ظرفیت پایین تولید مازاد دنیا به حدود ۸۵ دلار در هر بشکه رسیده است. این افزایش قیمت توانسته تا حدی کارایی طرح تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه را پایین بیاورد.

آژانس بین‌المللی انرژی  در روز پنجشنبه اعلام‌کرد صادرات نفت خام روسیه در ماه گذشته میلادی برابر با ۴٫۹ میلیون بشکه در روز بود، یعنی حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز پایین‌تر از متوسط این کشور در ماه‌های مه و ژوئن. اما طبق گزارش این آژانس کل صادرات نفت خام و محصولات نفتی روسیه در ماه سپتامبر ۴۶۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و به ۷٫۶ میلیون بشکه در روز رسیده است. ۲۵۰ هزار بشکه در روز از این افزایش مربوط به نفت خام می‌شود.

تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه باعث شده این تاجران از ناوگان قدیمی نفتکش‌ها برای حمل نفت این کشور به پالایشگاه‌های چین و هند استفاده کنند. این دو کشور در حال حاضر بزرگترین خریداران نفت خام روسیه هستند. جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا در روز چهارشنبه گفت تعیین این سقف قیمت درآمد روسیه را طی ۱۰ ماه گذشته به شدت پایین آورده است.

انتهای پیام/ رویترز