ناترازی روزانه گاز به ۳۰۰ میلیون مترمکعب رسید/ طلب گازی ۸ میلیارد یورویی ایران از عراق
به گزارش رصد انرژی ، مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران از درخواست ترکیه برای افزایش مقدار واردات گاز از ایران خبر داد و گفت: کارشناسان دو کشور در حال بررسی تمدید این قرارداد هستند و مذاکرات ادامه داد.
معاون وزیر نفت در امور گاز همچنین با اشاره به توافق برای تمدید قرارداد صادرات گاز با عراق، اظهار کرد: تمهیدهای لازم برای پرداخت گازبهای عراق به ایران نیز در حال بررسی است و زمانی که این موضوع قطعی شد، قرارداد با این کشور تمدید میشود.
وی افزود: مطالبات گازی ایران از عراق ۸ میلیارد یورو است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: کشورهای پاکستان، افغانستان و عمان خواستار واردات گاز از ایران هستند و مذاکرات با این کشورها در دستور کار و درحال بررسی است که البته زیرساختهای لازم برای امضای قرارداد با برخی کشورها هنوز مهیا نیست.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: از سویی سوآپ روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز ترکمنستان هم در حال اجراست و واردات گاز از ترکمنستان هم در دستور کار است.
چگنی تصریح کرد: زمستان سال گذشته از نظر میزان سرمای هوا، گستردگی و پایداری آن در بین ۲۵ سال گذشته زمستانی کم نظیر بود و به طور میانیگن ۲ درجه دمای هوا نسبت به سال ۱۴۰۰ افت داشت که منجر به رشد ۸ درصدی مصرف گاز در بخش خانگی شد.
وی افزود: ناترازی گاز در کشور به ۳۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است؛ قرار بود در برنامه ششم توسعه میزان تزریق گاز سبک به شبکه سراسری گاز کشور به ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز برسد که اکنون در بیشترین میزان، این رقم ۸۵۰ میلیون مترمکعب است و این کسری ۴۰۰ میلیون مترمکعبی از کاهش سرمایه گذاری در بخش بالادستی نشأت می گیرد و اگر این کسری را نداشتیم، امروز ناترازی در بخش گاز وجود نداشت.
معاون وزیر نفت با اشاره به برنامه های متعدد وزارت نفت در بخش توسعه میادین گازی کشور گفت: با اجرای برنامه های بالادستی گاز، ناترازی در سالهای آینده کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: با شروع دولت سیزدهم، طرح های ذخیره سازی گاز که در دولت قبلی از اولویت خارج شده بود، دوباره در اولیت قرار گرفت و در کنار طرح های فعال ذخیره سازی در شوریجه و سراجه, طرح سراجه ۲ برای افزایش ظرفیت ذخیره سازی از یک میلیارد مترمکعب به ۱٫۵ میلیارد مترمکعب و طرح شوریجه B برای افزایش ظرفیت برداشت از مخزن به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در کنار طرح های ذخیره سازی زیرزمینی گاز، طرح های ذخیره سازی روزمینی گاز در دستور کار قرار گرفته که طرح های جدیدی است و می توانیم با استفاده از CNG و MINILNG به خصوص در شهرک های صنعتی و واحدهای فولادی و پتروشیمی، بخشی از ناترازی و محدودیت ها را رفع کنیم.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: طرح های بهینه سازی مصرف در دستور کار قرار گرفته اما این موضوع، یک موضوع فرابخشی است و باید تمامی بخش ها به آن ورود کنند، از جمله در صنایع با تکنولوژی های انرژی بری مواجه ایم که میزان مصرف انرژی آنها بیش از نرم جهانی است، در نیروگاه ها با راندمان های پایین مواجه ایم که بر اسا تکالیف قانونی نسبت به ارتقای راندمان عمل نکرده اند و در بخش خانگی، با ساختمان هایی مواجه ایم که علی رغم تأیید قانون برای رعایت مبحث ۱۹، غیراستاندارد ساخته می شوند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0