حرف‌های قابل تأمل معاون اول رئیس جمهور از وضعیت انرژی در 1404

معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت به دنبال آن است با مشورت مردم و نخبگان کشور سازوکار اصلاح قیمت‌ها را پیگیری کند که باید با صمیمیت مسائل را با مردم در میان گذاشت و حق و حقوق مردم را به آنها اعاده کرد و همچنین بخش‌هایی از مردم که هزینه‌های بیشتری به ویژه در بخش انرژی تحمیل می‌کنند، باید سهم خود را پرداخت کنند.

به گزارش رصد انرژی ، «محمدرضا عارف» معاون اول رئیس‌جمهور در آخرین روزهای پایانی سال جاری در بازدید از خزانه‌داری کل کشور در بخشی از سخنان خود گفت: با وجود تأکید برنامه هفتم توسعه برای آزادسازی که البته اعتقاد دولت نیز بر همین مبنا است اما با توجه به شرایط کشور ستاد تنظیم بازار فعال شد که عده‌ای به این اقدام دولت نقدهایی وارد کردند اما باید جانب انصاف را نیز رعایت کرد چرا که شرایط کنونی کشور با دهه 60 تفاوتی ندارد و عوامل بی‌ثباتی خارج از سیستم که نقشی در آن نداریم، تحمیل شده است که باید این عوامل خارج از سیستم را برای مهار خروجی‌ها پاسخ داد.

وی افزود: برای رسیدن به رشد 8 درصدی نیازمند 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری هستیم که در این شرایط تقریباً ناشدنی است اما دولت به سمت توسعه روابط منطقه‌ای برای هماهنگی با سیاست‌های تحمیلی حرکت کرده است که در این راستا دستاوردهای خوبی از جمله عضویت ناظر در اتحادیه اوراسیا و نگاه جدی به قاره آفریقا و یا توسعه همکاری‌های انرژی با کشورهای همسایه داشته‌ایم.

عارف در خصوص ناترازی‌های کشور از جمله برق و گاز تصریح کرد: تا تابستان سال آینده و با اتخاذ اقدامات دولت تلاش شده است مسئله‌ بحرانی خصوصاً برق و گاز رخ ندهد و برای حل ناترازی گاز نیز چندین پروژه و اصلاح نظام گازرسانی و مصرف در سال آینده در دستور کار دولت قرار گرفته است چرا که گرفتاری و عدم نفع 300 هزار میلیارد تومانی بخش صنعت برای دولت قابل قبول نیست.

وی تأکید کرد: علی‌رغم کسری‌ها در اجرای بودجه، عملکرد طبق گزارش‌ها 120 درصد بود و با تلاش‌های وزارت امور اقتصادی و دارایی درآمدهای بالای مالیاتی و گمرکی عاید کشور شد که این دستاورد ناشی از هماهنگی و همدلی تیم اقتصادی دولت است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت حرکت از بخشی‌نگری به دولت‌نگری ادامه داد: دولت در این مسیر موفق بود و الآن به دلیل فضای صمیمی و همدلی امیدواریم اداره امور کشور در سال آینده را با یک شتاب و خیز بهتر به جلو ببریم.

عارف همچنین به ناترازی در حوزه آب و کاهش مخازن برخی از سدهای کلان‌شهرها تا 12 درصد اشاره و تأکید کرد: به دلیل کاهش بارش باران نگرانی‌های در کشور وجود دارد و در عین حال در سالیان گذشته نتوانستیم از کشت غرقابی فاصله بگیریم و سهم آب کشاورزی هیچ کشوری قابل مقایسه با ایران نیست که باید مدیریت مصرف آب شرب و کشاورزی را پیگیری کنیم.

وی در خصوص سیاست اصلاح قیمت‌ها تأکید کرد: دولت به دنبال آن است با مشورت مردم و نخبگان کشور سازوکار اصلاح قیمت‌ها را پیگیری کند که باید با صمیمیت مسائل را با مردم در میان گذاشت و حق و حقوق مردم را به آنها اعاده کرد و همچنین بخش‌هایی از مردم که هزینه‌های بیشتری به ویژه در بخش انرژی تحمیل می‌کنند، باید سهم خود را پرداخت کنند.

عارف همچنین در نشست صبح امروز (سه‌شنبه) در دفتر معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزیر نیرو، استانداران و تعدادی از نمایندگان سه استان حوضه آبریز زاینده‌رود و حوضه‌های آبریز جنوب غربی فلات و صاحبنظران و مدیران حوزه آب برگزار شد، با اشاره به مشکلات ناشی از ناترازی آبی در سراسر کشور گفت:‌ از ابتدای دولت هم می‌دانستیم که در بحث ناترازی‌ها، یکی از سخت‌ترین ناترازی‌ها‌، مربوط به آب است، البته پیش‌بینی دهه‌های قبل هم همین بود که بحران آینده دنیا و منطقه، بحران آب است و ما جزو چند کشور اول دنیا در این زمینه هستیم و راهی جز پذیرفتن واقعیت و مدیریت بحران نداریم.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: با وجود این پیش بینی‌ها،‌ واقعیت این است که برنامه راهبردی دقیقی برای بهره‌برداری از آب نداشته ایم و باید بپذیریم که در این منطقه با اکوسیستم خاص آن، باید راهبردی موثر داشته باشیم.

عارف خاطرنشان کرد: ناترازی آب مانند ناترازی برق نیست که بشود از انرژی‌های تجدید پذیر آن را جبران کرد، ما باید واقعیت را بپذیریم و مشکل را به شیوه‌ای «منطقه‌ای» حل کنیم و مطمئن هستیم که این مشکل، حل شدنی است.

وی در ادامه افزود: متاسفانه درباره «اصلاح الگوی مصرف» به درستی کار نکرده‌ایم، جامعه باید بداند که ایران، کشوری خشک و کم آب است اما با این حال، سرانه مصرف در ایران بسیار بیشتر از کشورهای پرآب اروپایی است.

انتهای پیام/