خاموشی‌های ناشی از حوادث شبکه برق چقدر است؟

سخنگوی صنعت برق گفت: خاموشی ناشی از حوادث تقریبا ۴۵۰ دقیقه در سال میزان خاموشی متوسط به ازای هر مشترک است که در برخی از شهرها از این مقدار بیشتر و در برخی شهرها از این مقدار کمتر است.

به گزارش رصد انرژی ، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در خصوص بروز خاموشی‌هایی که در طول سال رخ می‌دهد، اظهار داشت: خاموشی‌ها چند دسته است، یک نوع از خاموشی‌ها ناشی از کمبود تولید است که در سالهای اخیر علی‌رغم وجود ناترازی حدود ۱۰ هزار مگاواتی، با برنامه‌ریزی، مدیریت تقاضا و توسعه ظرفیت نیروگاهی توانسته‌ایم بخش عمده ای از تقاضا را پاسخگو باشیم و خاموشی در بخش خانگی نداشته باشیم.

وی افزود: نوع دیگری از خاموشی، ناشی از حوادث در شبکه برق است که خاموشی ناشی از حوادث تقریبا ۴۵۰ دقیقه در سال میزان خاموشی متوسط به ازای هر مشترک است که در برخی از شهرها از این مقدار بیشتر و در برخی شهرها از این مقدار کمتر است.

* خاموشی‌های تهران به ازای هر مشترک ۲ ساعت در سال است

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه “میزان متوسط خاموشی به ازای هر مشترک حدود ۸ سال پیش، ۸۰۰ دقیقه در سال بود”، گفت: در این مدت توانستیم با اقداماتی که صورت گرفته، این رقم را به حدود ۵۰درصد کاهش دهیم.

وی ادامه داد: میزان خاموشی به ازای هر مشترک در طول سال در کلانشهر تهران، ۱۲۰ دقیقه است که یک‌چهارم متوسط کشور است.

رجبی مشهدی تصریح کرد: در شهرهایی که بیشتر از کابل‌های خودنگهدار و کابل‌های زیرزمینی استفاده کرده‌اند که در معرض قرارگرفتن حوادث طبیعی ناشی از تندباد، رعدوبرق، باران‌های شدید جلوگیری می‌کند، میزان خاموشی ناشی از حوادث کاهش خواهد یافت.

* یزد و مشهد بهترین شهرها در کاهش خاموشی‌ها

وی افزود: شهرستان‌های یزد و مشهد، بهترین شهرها در میزان خاموشی هستند و کمترین میزان خاموشی‌های ناشی از حوادث را دارند.

سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که صنعت برق دنبال می‌کند، نصب کابل‌های خودنگهدار به‌جای سیم‌های مسی است که تاکنون ۵۰درصد پروژه‌ها اجرا شده و ظرف ۳ تا ۴ سال آینده، ۵۰درصد باقی مانده نیز مجهز به کابل خودنگهدار خواهند شد.

وی ادامه داد: در همه‌جای دنیا میزان خاموشی های ناشی از حوادث داریم که موارد متعددی از جمله حوادث طبیعی و آب و هوایی، برخورد پرندگان با شبکه برق، تصادفات با تیرهای برق و سایر موارد را شامل می شود و برای مشترکان خاموشی‌هایی را ایجاد می‌کند که در ایران نیز تلاش بر این است با استفاده از کابل‌های خودنگهدار و در نقاطی که امکان‌پذیر است با استفاده از کابل‌های زیرزمینی، این نوع خاموشی‌ها به حداقل برسد.

انتهای پیام/ تسنیم